ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και συνομίλησε με τον πρόεδρο Δημήτρη Καπούνη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
«Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις μειώνονται ραγδαία καθώς το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη και η λειψυδρία αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα καθώς πολλά έργα άρδευσης παραμένουν ημιτελή» ανέφερε προλογικά ο κ. Ανδρουλάκης.
«Η απολιγνιτοποίηση γίνεται μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας και είναι ελάχιστες οι δυνατότητες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, συνεταιρισμοί να λάβουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε πάρκα ανανεώσιμων πηγών, ώστε να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής» πρόσθεσε.
Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της «μειωμένης πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση», ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην «αδυναμία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου».
«Όταν τους ρωτούσαμε στη Βουλή γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθυστερεί να δώσει τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, μας απαντούσαν ότι φταίει η Ευρώπη. Αλλά αποδείχτηκε ότι έφταιγε ο κ. Αυγενάκης και οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας που επί πέντε χρόνια άλλαζαν προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να τεθεί εν τέλει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Γάζα: Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών σε σχολείο
Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Κίνα: Κυβερνητικό σχέδιο 20 σημείων για την τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέμπη: 33οικογένειες απάντησαν αρνητικά για την εκταφή – Αναμένεται η απάντηση άλλων 9
- Σκέρτσος: Αυτοί που καθύβριζαν τον Μητσοτάκη ως «ολετήρα» της χώρας, πλέον ανταλλάσσουν εξώδικα μεταξύ τους
- Warner Bros.: Tροποποιεί τη σύμβαση του CEO για να τον προστατεύσει σε περίπτωση πώλησης
- Τραμπ: Ρωτήστε τον Κλίντον για την υπόθεση Έπσταϊν- «Μην χάνετε τον χρόνο σας μαζί μου, έχω χώρα να κυβερνήσω»