• Top Stories

    Καταγγελίες ΙΣΑ: Πώς κομπογιαννίτης καρδιολόγος συνεχίζει να κοροϊδεύει επί 3 χρόνια αθλητικές ομάδες

    γιατρός


    Τρεις υποθέσεις γιατρών με πλαστά ψηφία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, οι γιατροί ήταν μέλη του ΙΣΑ, οι οποίοι είχαν προσκομήσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μάλιστα ο ένας είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

    Ο ΙΣΑ γνωστοποίησε όμως ότι εδώ και χρόνια έχει εντοπίσει και πολίτη – μη μέλος του που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος. Σε σχετική ανακοίνωση του ο ΙΣΑ αναφέρει πως  δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, για αυτό διαβίβασε τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Εντούτοις, σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο εν λόγω πολίτης, συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

    Τέλος, ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη δημόσια υγεία».

    Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη γιατρού με φακελάκι

    Την ίδια ώρα, πανεπιστημιακός ιατρός του Π. Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το βράδυ της Δευτέρας από προσωπικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για χρηματισμό (φακελάκι).

    Ο γιατρός κρατήθηκε την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο.

    Το πρόβλημα υγείας του ασθενούς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ