• Πολιτική

    Πολιτικοί σχολιάζουν τις διαρρήξεις στα νοσοκομεία – «Θέμα ημερών η εξιχνίαση», λέει ο Πολάκης


    Αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, αφαιρώντας από αυτά μηχανήματα χιλιάδων ευρώ. Μετά το Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και το Γ.Ν. Βόλου, υπεξαιρέθηκαν από το Γ.Ν. Λαμίας και το Π.Γ.Ν. Λάρισας μηχανήματα αξίας 100.000 και 15.000 ευρώ, αντίστοιχα.

    Το γεγονός δεν άφησαν ασχολίαστο οι πολιτικοί της χώρας, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνει λόγο για «οργανωμένη σπείρα».

    Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας
    Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας

    Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να δώσει άμεσα λύση, στα θέματα ασφάλειας των νοσοκομείων. «Το θέμα ξεφεύγει από μια απλή αστυνομική υπόθεση, διότι είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα. Αναμένουμε τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεκριμένες και άμεσες απαντήσεις. Απόλυτη προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην αναπλήρωση των μηχανημάτων και στα τρία νοσοκομεία, μια και είναι απαραίτητα για χιλιάδες ασθενείς», αναφέρει –μεταξύ άλλων- ο κ. Οικονόμου.

    Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
    Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, εξαπέλυσε επίθεση προς το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπάρχει υπ.Υγείας; Ληστεύουν ανενόχλητοι νοσοκομεία. Άγιος Βάββας,Βόλος,Λαμία,Λάρισα. Παρέλαβαν κράτος κ θα παραδώσουν Μπανανία .#fygete».

    Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
    Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

    Τα social media επέλεξε για να σχολιάσει το γεγονός και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης: «Οι κλοπές μηχανημάτων από τα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου της Λαμίας, ειναι εξοργιστικές. Τα δημόσια νοσοκομεία, με τα χίλια μύρια προβλήματα, δεν μπορούν να ειναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Δεν γίνεται εμείς ως περιφέρεια, έξω απο καθε αρμοδιότητα, πέρα από κάθε γραφειοκρατία, να δίνουμε μάχες για να καλύψουμε τις τραγικες ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία και το κεντρικό κράτος να μην λαμβάνει τα μέτρα του. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η περιουσία του ελληνικού λαού αξίζει σεβασμό. Είναι άδικο για κάθε ασθενή, για κάθε φορολογούμενο», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    Θανάσης Γιαννόπουλος, πρώην υφυπουργός Υγείας
    Θανάσης Γιαννόπουλος, πρώην υφυπουργός Υγείας

    Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του και ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος.
    «Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κλιμακούμενη επίθεση στα νοσοκομεία και δη στα γαστρεντερολογικά τμήματα και βρογχολογικά εργαστήρια αφαιρώντας ενδοσκόπια, βρογχοσκόπια και καταγραφικά.
    Το νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μάλιστα δίπλα στη Αστυνομική Διεύθυνση Δ/νση Αθηνών υπήρξε ο πρώτος στόχος των αδίστακτων και πρωτοτύπων αυτών διαρρηκτών. Φαίνεται ότι η ίδια ομάδα με την ίδια μεθοδολογία χτύπησε και τα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδος Βόλου, Λαμίας και Πανεπιστημιακό Λάρισας και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλους ίδιους στόχους έχουν προγραμματίσει. Είναι κάποιοι που γνωρίζουν ως φαίνεται το αντικείμενο και απευθύνονται προς πώληση αυτών των κλοπιμαίων σε ξένους υποψηφίους προς οργάνωση ιδιωτικών ιατρείων ή ακόμα και διαφόρων ενδοσκοπικών κέντρων της αλλοδαπής. Θα πρέπει όλες οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των συμβατικών υποδομών με θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα. Παράλληλα δε κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας να τοποθετηθούν σε όλους τους ευαίσθητους χώρους.
    Η απώλεια αυτών των ενδοσκοπίων είναι μεγάλη και από πλευράς κόστους επανάκτησης αλλά και από πλευράς μεγάλης αναστατώσεως που επέρχεται στο εύρυθμο της λειτουργίας των νοσοκομείων, με μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών που θα αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή και σε ιδιωτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται».

    Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
    Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

    Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θίγει το θέμα της φύλαξης των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντάς τα «ξέφραγο αμπέλι»: «Τα Νοσοκομεία λόγω μείωσης των προϋπολογισμών τους έχουν συρρικνώσει κατά πολύ τους κωδικούς των εξόδων για τη φύλαξη. Για τεχνική υποστήριξη οι κωδικοί είναι μηδενικοί. Δεν είναι σε θέση να τοποθετήσουν συναγερμούς σε ιατρεία, εργαστήρια που είναι κλειστά το Σαββατοκύριακο και να βελτιώσουν τους κανόνες ασφαλείας (πόρτες, παράθυρα ασφαλείας)», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

    Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας
    Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας

    Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εμφανίζεται καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών.
    «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών.
    Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών, στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
    Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών», αναφέρει ο κ. Πολάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυστήριο με την ληστεία στον «Άγιο Σάββα»: Έκλεψαν τα μηχανήματα για να τα στείλουν στο εξωτερικό;

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανησυχητικά τα στοιχεία για το κάπνισμα και την παχυσαρκία στην Ελλάδα – Νέα έρευνα

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα επίθεση σε νοσοκομείο: Ληστές “χτύπησαν” και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας



    ΣΧΟΛΙΑ