• Top Stories

    Βολές Λοβέρδου σε κυβέρνηση για τα λαθραία της ΣΕΚΑΠ: Ολιγωρία και συγκάλυψη

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Μέσω του εγγράφου των τελωνειακών αρχών, το οποίο συμπεριέλαβε στην απάντησή του προς τον Ανδρέα Λοβέρδο το Υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του εμπορεύματος με τα τσιγάρα που έχει δεσμευτεί στα Χανιά, προκύπτουν στοιχεία, που αναδεικνύει με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    «Επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας για λαθρεμπορία και καθιστούν τεράστιες τις ευθύνες της Κυβέρνησης για ύποπτη ολιγωρία και συγκάλυψη» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

    α. Το ύποπτο εμπόρευμα είναι ελληνικής καπνοβιομηχανίας.

    β. Η παραγωγή των τσιγάρων έγινε το 2014, οπότε και έγινε η εξαγωγή τους στο Μαυροβούνιο. Εκεί φαίνεται πως τα τσιγάρα παρέμειναν δυόμιση ολόκληρα χρόνια πριν διακινηθούν!!! Προβληματίζει εδώ αρνητικότατα το γεγονός, πως οι τελωνειακές αρχές δεν λένε προς ποιά εταιρεία τα εξήγαγε η ελληνική καπνοβιομηχανία, αλλά και μέσω ποιας τράπεζας έγινε η σχετική πληρωμή.

    γ. Η εταιρεία που έκανε την εξαγωγή από το Μαυροβούνιο, μια κάποια Velvex Panama, δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του εμπορεύματός της, ούτε έχει δώσει σημεία ζωής, όπως ενημερωνόμαστε από το έγγραφο των τελωνειακών αρχών.

    δ. Ταυτοχρόνως, η εταιρεία εισαγωγής του Λιβάνου είναι υπαρκτή και εμφανίστηκε αλλά για να δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με το εμπόρευμα.

    ε. Οι τελωνειακές αρχές βεβαιώνουν πως το εμπόρευμα είχε ύποπτη όψη, προφανώς γιατί η φόρτωσή του έγινε “χύμα”, πράγμα που δεν επιτρέπει την εκφόρτωσή του σε λιμάνια της ΕΕ αλλά ούτε και της Βυρηττού, όπου δήθεν προοριζόταν το εμπόρευμα.

    στ. Το εμπόρευμα με τα τσιγάρα ήταν ανασφάλιστο.

    ζ. Το εμπόρευμα με τα τσιγάρα που αποτελούσαν, όπως προκύπτει πια από πάρα πολλά στοιχεία, λαθραίο φορτίο μπορεί τυπικά να προοριζόταν για μη ελληνικό λιμάνι και το πλοίο όταν έπαθε βλάβη να έπλεε σε διεθνή ύδατα αλλά αφού ήταν ελληνικής καπνοβιομηχανίας η επί οκτώ μήνες αδράνεια των ελληνικών αρχών είναι αδικαιολόγητη.

    «Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πρόκειται για λαθρεμπορία!!! Και είναι επίσης προφανές, πως η αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι αδικαιολόγητη και απολύτως ύποπτη» υπογραμμίζει ο κύριος Λοβέρδος.

    «Ύποπτες είναι επίσης οι διαβεβαιώσεις υπουργών πως δεν πρόκειται περί λαθρεμπορίας!!! Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι μεγάλες και θα αποδοθούν. Η διαπλοκή στην κραυγαλέα αυτή περίπτωση δίνει εξήγηση για την αμηχανία, τις καθυστερήσεις και τα ψέματα των κυβερνώντων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραδοχή του ΥΠΟΙΚ: Υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ στο «τσιγαράδικο» της Παλαιοχώρας 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιά μεγάλα deals φέρνει η έξοδος στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλλαγή πλεύσης στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές – Τι καθυστερεί το «success story»



    ΣΧΟΛΙΑ