• Top Stories

    Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να βάλουν τέλος στον εμφύλιο στη Συρία

    Τραμπ


    Σύμφωνοι να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία είναι οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Εκεί κατέληξαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κκ. Πούτιν και Τραμπ, βάζοντας τέλος στο δράμα με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τους εκατομμύρια πρόσφυγες.

    Οι δύο άνδρες μίλησαν για το συριακό και αποφάσισαν να κάνουν ό,τι χρειαστεί. Η συζήτηση έγινε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες για την παύση πυρός, με τη συμμετοχή των διεθνών δυνάμεων και εκπροσώπων της πλευράς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ενόπλων τμημάτων της αντιπολίτευσης.

    Μία πρώτη συμφωνία αφορά τη δημιουργία ουδέτερων ζωνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση. Η δεύτερη απόφαση που έλαβαν οι δύο ηγέτες, ήταν η άμεση αποστολή (3 και 4 Μαΐου) ενός Αμερικανού εκπροσώπου στο Καζακστάν, ο οποίος θα λάβει μέρος στις συνομιλίες που διεξάγονται στα Άστανα.

    Πούτιν και Τραμπ μίλησαν επίσης για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κορεατική χερσόνησο και ειδικότερα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Έκτακτο EuroWorking Group για την Ελλάδα στις 4 Μαΐου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εισαγγελέας επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οριστική αλλαγή πλεύσης για τον Φρανσουά Φιγιόν



    ΣΧΟΛΙΑ