• First Top Stories

    Τραγική η κατάσταση με τα εναέρια μέσα: Χθες διαθέσιμα μόνο 6 Canadair – Σήμερα, μόλις 4!


    Στα όριά τους συνεχίζουν να παλεύουν οι πυροσβέστες στις μεγάλες πυρκαγιές στο Καπανδρίτι, την Ηλεία και τη Ζάκυνθος. Την ώρα μάλιστα που οι πυρκαγιές παραμένουν ανεξέλεγκτες, τα προβλήματα φαίνεται πως κάνουν το ένα μετά το άλλο την εμφάνισή τους. Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 4 από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair  (11 CL-215 και 7 CL-415) που έχει στο στόλο της η Πολεμική Αεροπορία, κατάσταση που περιορίζει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων.

    Χθες, στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στην Ζάκυνθο και στην Αμαλιάδα, συμμετείχαν χθες μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415.

    Στην Ελευσίνα, τα στελέχη της πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα περισσότερα Canadair. Ταυτόχρονα, πρόβλημα υπάρχει και στην βάση της Ανδραβίδας, όπου παραμένουν καθηλωμένα με βλάβες άλλα τρία Canadair.

    Έτσι, η πυροσβεστική βασίζει τις ελπίδες της κυρίως στα μικρότερα PZL αλλά και στα ελικόπτερα που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεία: Εκκενώνεται το χωριό Περιστέρι στην Αμαλιάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματική η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι – Μεγάλο μέτωπο φωτιάς πλησιάζει την Μαλακάσα



    ΣΧΟΛΙΑ