• Top Stories

    Τόμσεν: «Το ΔΝΤ μπορεί να στηρίξει το πρόγραμμα της Ελλάδας»

    Τόμσεν


    Δηλώσεις σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, στις οποιές αναφέρθηκε στην Ελλάδα.

    «Η Ελλάδα υιοθέτησε ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει μια πιο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική πολιτική», είπε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το πρόγραμμα αυτό, «αντιμετωπίζει τα «δύσκολα» και «ευαίσθητα» θέματα για τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στο συνταξιοδοτικό».

    «Είμαι βέβαιος ότι είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο το ΔΝΤ θα μπορούσε να το στηρίξει με ένα πρόγραμμα» είπε στη συνέχεια, επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή του ΔΝΤ, σε τεχνικό επίπεδο. Όμως, την τελική απόφαση, θα την λάβει το ίδιο το Ταμείο και η διοίκησή του.

    «Προκειμένου να προχωρήσουμε περαιτέρω, χρειάζεται ένα αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» τονίζει, αλλά αυτό δεν έχει γίνει πράξη ως τώρα γιατί το ΔΝΤ «θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για «περισσότερο ρεαλιστικές υποθέσεις» και «μεγαλύτερη σαφήνεια».

    Τέλος, ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ, ενεργεί με βάση τη συμφωνία του περσινού Μαΐου και ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν, αφού τελειώσει το πρόγραμμα. Συμφώνησε, πάντως, πως πρέπει πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, να έχουν κανονιστεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Σαββίδης κάνει το παιχνίδι του. Τι θα κάνουν Αλαφούζος και Μαρινάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H δημόσια προσφορά του Ιβάν Σαββίδη για το Mega και που θα βρει 20 εκατ. ευρώ ο Μίλτος Καμπουρίδης;

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ