• Top Stories

    Η δημοσιογράφος του Guardian αποκαλύπτει: Τα κουβανέζικα πούρα και η διακόσμηση του γραφείου του Τσίπρα

    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    Μπορεί να συνδυαστεί η αριστερή ρητορική, ο θαυμασμός για τον τον -αείμνηστο πλέον- ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, μαζί με την άνεση και την πολυτέλεια που προσφέρει η εξουσία ενός «αστικού» καθεστώτος;

    Στην περίπτωση του Έλληνα πρωθυπουργού αυτό φαίνεται να ισχύει και εκφράζεται με …γλαφυρό τρόπο και στο εσωτερικό του γραφείου του. Πώς; Μα με ένα κουτί από ακριβά κουβανέζικα πούρα που βρίσκεται πάνω στο ξύλινο γραφείο του εντός του Μεγάρου Μαξίμου. 

    Tο όλο σκηνικό περιγράφει η δημοσιογράφος του Guardian που πήρε τη σημερινή συνέντευξη: «Αν και έξω έχει 33 βαθμούς Κελσίου και ο ήλιος λάμπει μέσα στο γραφείο, τα φώτα είναι ανοιχτά. Το γραφείο με επένδυση από ξύλο, έχει την αίσθηση ενός κουκουλιού. Όταν μπαίνω μέσα, είναι μόνος, με τα χέρια στις τσέπες του, και μια περισυλλογή στο πρόσωπό του».

    Μιλάμε λίγο, συνεχίζει η δημοσιογράφος του Guardian, καθώς εκείνος κινείται σε έναν καναπέ κάτω από έναν μεγάλο κίτρινο πίνακα. Ολόκληρη η αίθουσα, όπως λέει, έχει αλλάξει. Το γραφείο του – σχεδόν άδειο εκτός από μερικές σημειώσεις, μια στοίβα από τακτοποιημένα αρχεία και ένα κουτί με κουβανέζικα πούρα- ήταν αρχικά στο παράθυρο, και ήταν αδύνατο να αναπνεύσει κανείς φρέσκο ​​αέρα. Ένα “πολύ βαρύ” έργο τέχνης – επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, του συντηρητικού προκατόχου του – κοσμούσε τον τοίχο. Ένα τραπέζι και μια σειρά από οβάλ καρέκλες ήταν εκεί που το γραφείο του είναι τώρα. «Ήταν τόσο καταθλιπτικό. Τα άλλαξα όλα», λέει ο πρωθυπουργός στον Guardian.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη: Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εκδίκηση του Π. Λαφαζάνη – Τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα του πρώην «συντρόφου» στον Αλ. Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σόιμπλε: «Ο Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο μία εταιρική σχέση αιώνων»



    ΣΧΟΛΙΑ