• Top Stories

    Τι απαντούν οι δικαστές στην ΕΕ για την παρέμβασή της στην υπόθεση του Γεωργίου

    • NewsRoom
    Γεωργίου


    Τη δική της απάντηση στην Ε.Ε έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την παρέμβαση για την υπόθεση Γεωργίου. Την Τετάρτη η Κομισιόν ανέφερε ότι το θέμα Γεωργίου θα συζητηθεί στο Eurogroup.

    Η ΕΔΕ αναφέρει πως «η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

    Η ανακοίνωση της  Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ:

    «Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της  ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.  Μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις». Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.    

    Αθήνα, 3 Αυγούστου 2017.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικά Μέσα για Γεωργίου: Ποινή φυλάκισης για τον στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεωργίου στους FT: Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα τους νόμους – Το ίδιο θα έκανα και σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ