• Top Stories

    Θλίψη και οργή για την 62χρονη που πέθανε σε απορριμματοφόρο στου Ζωγράφου

    • NewsRoom
    Ζωγράφου


    Θλίψη, αντιδράσεις και πολλά αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα προκαλεί η τραγική κατάληξη της 62χρονης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στους λόφους των σκουπιδιών που είχαν σωρευτεί μετά από μέρες απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η 62χρονη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, εκ των οποίων το ένα Αμεα, ήταν πρώην συμβασιούχος που είχε γίνει αορίστου χρόνου. Η Ντανιέλα Πρελορέντζου  εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου.  Το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στον δήμο Ζωγράφου που «έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών».

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Ολα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η 62χρονη γυναίκα είχε φτάσει στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου και ξεκίνησε κανονικά τη δουλειά της. Ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Αμέσως έτρεξαν κοντά της συνάδελφοί της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο και της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

    Ποια ήταν η αδικοχαμένη υπάλληλος

    Η Nτανιέλα Πρελορέντζου ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών. ‘Επιασε δουλειά στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου ως συμβασιούχος αλλά είχε γίνει αορίστου χρόνου μετά από δικαστική απόφαση. Όσοι τη γνώριζαν, μιλούν για μια γυναίκα με ψυχή μικρού παιδιού, χαμογελαστή, ευγενική και γλυκομίλητη.

    Συντετριμμένη η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα, εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο «της αγαπημένης μας συναδέλφου, μόλις 60 ετών, που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ποτέ δεν αρνιόταν οτιδήποτε της ζητούνταν από την υπηρεσία«, όπως είπε μιλώντας στο aftodioikisi.gr. Τόσο ο Σύλλογος, όπως τόνισε η κα Τσουμέα, όσο και ο δήμος Ζωγράφου θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

    Η Σταματία Τσουμέα στάθηκε και στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ειδικά εν μέσω καύσωνα και μετά την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ: «Εμείς αφήσαμε τα σκουπίδια στους δρόμους για το δίκαιο του αγώνα των συναδέλφων μας, εμείς τώρα τα μαζεύουμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες«.

    Τα συλληπητήρια από τον Δήμο Ζωγράφου

    Ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους της Ντανιέλλας Πρελορέντζου η οποία εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας και η οποία πριν ξεκινήσει να δουλεύει, τα ξημερώματα του Σαββάτου αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγικό! Πέθανε εν ώρα εργασίας υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Ζωγράφου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στου Ζωγράφου: Η άτυχη 62χρονη είχε δουλέψει δυο φορές μέσα σε 24 ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομακτική καταιγίδα έπληξε τη Μόσχα 



    ΣΧΟΛΙΑ