Σε καταγγελία αναμένεται να προβεί ο Γιώργος Λακκοτρύπης, για το βίντεο που διακινείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και περιλαμβάνει ισχυρισμούς περί παράνομης χρηματοδότησης κατά την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου, Βύρωνας Βύρωνος, στο Sigmalive, έχει ήδη ληφθεί η προφορική καταγγελία και αναμένεται εντός της σημερινής ή της αυριανής ημέρας και η γραπτή με προσκόμιση νέων στοιχείων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

1

Με γραπτή του δήλωση, ο Γιώργος Λακκοτρύπης υποστήριξε χθες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο από τον λογαριασμό «Εmily Thomson» στο Χ, πως το επίμαχο βίντεο είναι εμφανώς μονταρισμένο και περιλαμβάνει αποσπασματικές και αλλοιωμένες αναφορές, οι οποίες αποδίδονται ψευδώς στον ίδιο. Όπως αναφέρει, σκοπός της δημοσίευσης είναι η πρόκληση πλήγματος τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον ίδιο προσωπικά.

Στην ίδια δήλωση επισημαίνεται ότι δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά την τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοιχείο που, κατά τον ίδιο, ενισχύει τις υπόνοιες περί οργανωμένης και σκόπιμης ενέργειας.

Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου αναμένεται να παραδοθεί όλο το διαθέσιμο υλικό και τα στοιχεία, με στόχο την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές προκύψουν.

Η δήλωση Λακκοτρύπη

Με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα από ψεύτικο προφίλ στη πλατφόρμα X, και στο οποίο παρουσιάζομαι να συζητώ με φερόμενους επενδυτές τρόπους χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Είναι πασιφανές από το βίντεο ότι οι δηλώσεις που μου αποδίδονται έχουν μονταριστεί για να διαστρεβλωθεί το πλαίσιο των συζητήσεων, με απώτερο στόχο να πληγεί η χώρα μας, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά.

Δεν είναι τυχαίο που η διαρροή του βίντεο έγινε μία μέρα μετά την τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Έχω ήδη προβεί σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, στο οποίο θα παραδώσω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου.

 

Διαβάστε επίσης 

Ποιος κρύβεται πίσω από το προφίλ «Emily» που διέρρευσε το βίντεο με τις μίζες στο Προεδρικό στην Κύπρο

Κύπρος: Τι δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι του βίντεο με τις μίζες στο Προεδρικό – Αυθεντικό ή προϊόν AI;

Κύπρος: Πολιτικοί τριγμοί από το βίντεο με τις μίζες στο Προεδρικό – Αποδίδεται σε υβριδικό πόλεμο από ξένη χώρα – Μπήκε στο παιχνίδι η ΚΥΠ