• Top Stories

    Θεσσαλονίκη: Σε δίκη παραπέμπεται με βούλευμα ο αγγειοχειρουργός για δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

    • Contributor
    μεσίτρια


    Σοκάρουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού 36χρονης μεσίτριας με χορήγηση δύο αναισθητικών μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο. «Αστειευόταν μετά τον θάνατο της ασθενούς του, αφού ολοκλήρωσε το έγκλημα που είχε σχεδιάσει να καλύψει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα για τη συγκλονιστική υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, επισημαίνοντας ότι η νεκρή γυναίκα βρέθηκε γυμνή σε γκρεμό της Χαλκιδικής, όπου την πέταξε για να κρύψει τα ίχνη του.

    Στο βούλευμα, οι δικαστές αναφέρουν πως ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» για να σκοτώσει την 36χρονη μεσίτρια, που είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια της στις 24 Απριλίου. Με ένταση γίνονται αναφορές στις κινήσεις του να οδηγήσει την 36χρονη σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, χωρίς ιατρικό εξοπλισμό όπου τη χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, όταν για τέτοιες επεμβάσεις δεν είναι απαραίτητα, όπως επισημαίνεται στην απόφαση παραπομπής, με βάση καταθέσεις άλλων γιατρών.

    Επίσης αποδίδονται σε «σχέδιο συγκάλυψης» της δολοφονίας οι ενέργειές του να μεταφέρει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόμερη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου την ξεγύμνωσε και την πέταξε σε γκρεμό, για να βρεθεί λίγες ημέρες αργότερα, όταν η αστυνομία ταυτοποίησε το συγκεκριμένο σημείο από τον πλοηγό του κινητού τηλεφώνου του 38χρονου αγγειοχειρουργού. Ακόμη, στο ίδιο σχέδιο το βούλευμα θεωρεί ότι περιλαμβάνεται η κίνηση του γιατρού αμέσως μετά τη χορήγηση των δύο αναισθητικών να στείλε μέσω του messenger του facebook μήνυμα στον λογαριασμό της άτυχης 36χρονης μήνυμα στο οποίο τη ρωτούσε πού βρίσκεται και ότι δήθεν δεν ανταποκρίθηκε στο ραντεβού. «Στο μήνυμα έγραψε «Ντιάνα γιατί δεν ήρθες; Όλα καλά;», όπου μετά μετέβη στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου όπου συνομίλησε και μάλιστα αστειεύτηκε με άλλους γιατρούς», αναφέρεται στο βούλευμα. Τονίζεται ακόμη πως μετά την εξαφάνιση της γυναίκας έπλυνε δύο φορές του αυτοκίνητό του για να εξαφανίσει οποιοδήποτε ίχνος της.

    Ήταν ζωντανή

    Το νέο στοιχείο που πλέον θα τεθεί υπόψη του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου παραπέμπεται να δικαστεί ο 38χρονος αγγειοχειρουργός είναι αυτό που συνάγεται από την ιατροδικαστική εξέταση, πως όταν η γυναίκα ήταν αναίσθητη και τη μετέφερε, ήταν ακόμη ζωντανή, όπως προκύπτει από τις εκδορές που βρήκαν οι ιατροδικαστές στο σώμα της. «Κατά τον χρόνο που ο κατηγορούμενος άρχισε τις ενέργειες για τη συγκάλυψη της εγκληματικής του συμπεριφοράς με μεταφορά της Ντιάνας Τσ. σε έτερο χώρο, η τελευταία ήταν ζωντανή και συνεπώς υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας», τονίζεται στο βούλευμα.

    Με το σκεπτικό που αναπτύσσουν οι δικαστές απορρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί του αγγειοχειρουργού περί ατυχήματος, καθώς αναφέρεται πως ακόμη και μετά την αναισθησία της άτυχης μεσίτριας, μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια καθώς το νοσοκομείο ήταν σε γενική εφημερία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστική παραδοχή του γιατρού για την 36χρονη μεσίτρια: «Πέθανε στα χέρια μου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφίγγει ο κλοιός για τον αγγειοχειρουργό: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον φόνο της μεσίτριας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες καταγγελίες-κόλαφος για τη δασκάλα στον Άλιμο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ