• Top Stories

    Στρατούλης: «Πέντε υπουργοί και 35 βουλευτές θέλαμε Grexit»

    • NewsRoom
    Στρατούλης


    Λίγο μετά τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τις βλέψεις για παράλληλο νόμισμα, ο Δημήτρης Στρατούλης, αποκάλυψε πως το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να αποκτήσει και πάλι δικό της νόμισμα, είχε συζητηθεί αρκετές φορές στο υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης του.

    Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τότε υπουργός υπέρ της επιστροφής στη δραχμή τάσσονταν πέντε υπουργοί, ανάμεσά τους και ο ίδιος, και συνολικά περίπου 35 βουλευτές. Αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο τροπολογία τους που προέβλεπε τη διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους σχεδόν απέσπασε πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή.

    Ωστόσο, όπως υποστήριξε, η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορρίπτονταν σταθερά από τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν φανατικά κατά της εξόδου από το ευρώ, είπε ο κ. Στρατούλης.

    Τόνισε ότι η απειλή εξόδου από το κοινό νόμισμα ήταν το μόνο σχέδιο που θα μπορούσε να τρομάξει τους πιστωτές στη διαπραγμάτευση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο θεμελιώδη συμφέροντά τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της εμπιστοσύνης του λαού»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΕΣΡ αποφάσισε: Στα 35 εκ. ευρώ η κάθε μία τηλεοπτική άδεια!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βέλη Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Κάνατε την αστυνομία ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα



    ΣΧΟΛΙΑ