• Top Stories

    Στις 25 Απριλίου κρίνεται το δεύτερο αίτημα των Τούρκων για την έκδοση των πρώτων τριών στρατιωτικών

    Τούρκοι


    Μετά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος έκδοσης των οκτώ αξιωματικών και το σκεπτικό-χαστούκι για τις τουρκικές αρχές από τον Άρειο Πάγο («εάν εκδοθούν στην Τουρκία, κινδυνεύουν με βασανιστήρια, ακόμα και με εκτέλεση»), η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται και πάλι να αποφανθεί για την τύχη των εκζητούμενων ως πραξικοπηματιών, κρίνοντας αυτή τη φορά το δεύτερο αίτημα έκδοσης της γείτονας χώρας.

    Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο Εφετείο της Αθήνας, όπου προσδιορίστηκε για τις 25 Απριλίου 2017 η συζήτηση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του δεύτερου τουρκικού αιτήματος για τους τρεις από τους 8 στρατιωτικούς. Για τους υπόλοιπους πέντε (το αίτημα θα συζητηθεί πάλι σε τρία διαφορετικά Συμβούλια Εφετών, όπως είχε συμβεί με το πρώτο τουρκικό αίτημα) ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος.

    Η Τουρκία υπέβαλε το δεύτερο αίτημα στα τέλη Ιανουαρίου, μόλις τέσσερις ημέρες μετά το ηχηρό «όχι» για την έκδοση των 8 από τον Άρειο Πάγο.

    Ζητά την έκδοσή τους για συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού αλλά και την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ερντογάν. Στο δεύτερο αίτημα έκδοσης, οι τουρκικές αρχές ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την έκδοση των 8 για δυο επιπλέον αδικήματα, ήσσονος ωστόσο σημασίας.

    Οι Τούρκοι, μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν να κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού καθώς ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις στο δικό τους αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΝΤ: Δέχθηκε τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το πλεόνασμα το 2016 – Πρόβλημα από το 2018 βλέπει το Ταμείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύκονος: Πάρτυ φοροδιαφυγής από εστιάτορες και ξενοδόχους. To νησί έχει μόνο 3 εφοριακούς!!!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης της Nottingham Forest – Όλες οι κινήσεις του ισχυρού εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ