• Top Stories

    Σκουπίδια 1.500 τόνων πνίγουν τη Θεσσαλονίκη-Αναλαμβάνει ιδιώτης

    σκουπίδια


    Μέγα ζήτημα έχει ανακύψει με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, καθώς η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζεται. Στη Θεσσαλονίκη, το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί σε όλη την πόλη ξεπερνούν τους 1.500 τόνους.

    Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος αποφάσισε να δώσει λύση με την απευθείας ανάθεση του έργου της διακομιδής σε ιδιώτη. Έτσι στη Διαύγεια αναρτήθηκε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε απευθείας ανάθεση.

    Σε δηλώσεις του, ο γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα της Καθαριότητας, κ. Θωμάς Ψαρράς προειδοποίησε πως  «κινδυνεύει η δημόσια υγεία» και για τον λόγο αυτό, όπως εξήγησε «δεν μπορούμε να αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση την πόλη, με πάνω από 1.500 τόνους απορριμμάτων».

    Μετά από αυτή την εξέλιξη η κόντρα μεταξύ εργαζομένων και δημοτικής αρχής οδηγείται στα άκρα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

    «Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα», τόνισε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

    «Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα», σημείωσε.

    Με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια ο δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την εργασία αποκοµιδής αστικών απορριµµάτων προϋπολογισµού δαπάνης 192.000,00 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστό μεγάλο μέρος της Αθήνας λόγω αγώνα δρόμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φώτης Κοκοτός: Πώς στην Σπάρτη έβγαλαν λεφτά από τα σκουπίδια



    ΣΧΟΛΙΑ