• Top Stories

    Συνελήφθη ύποπτος για τον ξυλοδαρμό σπουδαστή στους Αμπελόκηπους (upd)

    Αλέξης Λάζαρης


    Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο ως δράστη του άγριου ξυλοδαρμού του σπουδαστή του ΑΚΤΟ Αλέξη Λάζαρη, το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ο ύποπτος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    O 42χρονος άνδρας που συνελήφθη διατηρεί καφετέρια στην οποία συχνάζουν οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς φαίνεται να συμμετείχε σε «τάγματα εφόδου», ενώ εμφανίζεται να είναι μετακλητός υπάλληλος του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην Βουλή από το 2012.

    Ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

    Ομάδα ανδρών που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή, επειδή τον θεώρησαν “ύποπτο”, καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα. Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

    Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

    ΣΥΡΙΖΑ: Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά…

    Ανακοίνωση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό.

    «Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων», αναφέρει η Κουμουνδούρου και συνεχίζει:

    «Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος. Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό».

    Χρυσή Αυγή: Καταδικάζουμε τις πράξεις βίας

    Την δική της απάντηση έδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για ψευδολογίες.

    «Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγριος ξυλοδαρμός 20χρονου φοιτητή – Καταγγέλλουν την Χρυσή Αυγή (Σκληρές εικόνες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παππάς: Νέα επίθεση εναντίον του Γ. Στουρνάρα και του Κ. Σημίτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πάνω-κάτω στις Πανελλαδικές: Δυνατότητα εξέτασης τώρα και σε 5ο μάθημα – Έντονες αντιδράσεις



    ΣΧΟΛΙΑ