• Πολιτική

    Τρόμος ξανά πάνω από τη Βρετανία: Μπαράζ επιθέσεων κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    Συναγερμός επικρατεί στο Λονδίνο. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένα λευκό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Λίγο αργότερα, άνδρες με μαχαίρια επιτέθηκαν στην αγορά Borough Market, κοντά στη Γέφυρα.

    Επιπλέον υπήρχαν αναφορές για πυροβολισμούς και αναστάτωση στην Southwark Street, στη περιοχή του Vauxhall, ωστόσο η Αστυνομία δεν συνδέει τις αναφορές με τις άλλες δύο περιπτώσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική επίθεση.

    Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον έναν θάνατο».

    Τα βρετανικά Μέσα αναφέρουν για ένα λευκό βαν το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι το λευκό κλειστό φορτηγάκι βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε πέντε ή έξι πεζούς, ενώ νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τους τραυματίες σε πάνω από 20.

    4112ED5000000578-4569638-image-a-72_1496529674734

    Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν για έναν άνδρα που κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο, ενώ υπήρχαν αναφορές και για πυροβολισμούς.

    Ένας κάτοικος της περιοχής κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου δήλωσε ότι άκουσε εκπυρσοκροτήσεις όπλων πριν από λίγο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Kατά έναν δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με τραύματα από μαχαίρι.

    41127E7500000578-4569638-image-a-44_1496527958525

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.

    London4

    Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

    london5

    Ο διευθυντής του περιοδικού Spectator ανέφερε ότι ένοπλοι αστυνομικοί σπεύδουν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι περίπου 10 αυτοκίνητα της αστυνομίας σπεύδουν στο σημείο.

    london3

    london1

    Η πρωθυπουργός της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί, μετέδωσαν η εφημερίδα Telegraph και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά από τρία συμβάντα στο Λονδίνο που η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι αποτελούσαν συντονισμένες επιθέσεις τρομοκρατών.
    Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

    «Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

    Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

    Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε «βάρβαρα και σοκαριστικά»τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου, μετά τα δημοσιεύματα ότι ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και υπήρξαν πολλά μαχαιρώματα στην κοντινή περιοχή Μπόροου Μάρκετ.

    «Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστίες στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας», έγραψε ο Κόρμπιν, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Οι επιθέσεις στο Λονδίνο καταγράφηκαν τέσσερις ημέρες πριν διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.



    ΣΧΟΛΙΑ