• Ελλάδα

    Μακρόν – Μητσοτάκης: Τι θα συζητήσουν οι δυο άνδρες

    • NewsRoom
    Γαλλία: Από τον Ιούνιο ξεκίνησε να αμφιβάλλει για την παραγγελία υποβρυχίων της Αυστραλίας

    Εμανουέλ Μακρόν- Γαλλία


    Με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής στις 9, ο Εμανουέλ Μακρόν, στη γαλλική Πρεσβεία.

    Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μακρόν στην τελική φάση των γαλλικών εκλογών απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, θα επισημάνει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με γενναιότητα και με τη συνεργασία όλων, δεδομένου ότι απαιτείται ένα νέο όραμα για το κοινό μέλλον.

    Θα τονίσει, όπως έγραψε στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον κ. Μακρόν για την εκλογή του, την ανάγκη ότι «τώρα είναι η ευκαιρία για ισχυρή και περισσότερη Ευρώπη» και θα υπερασπιστεί την άποψή του περί συμπόρευσης των ευρωπαϊκών δυνάμεων «που μάχονται για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών».

    «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Η χώρα μας είναι παραδοσιακός και διαχρονικός σύμμαχος της Γαλλίας και προσβλέπουμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον κ. Εμανουέλ Μακρόν, την Παρασκευή στις 9:00. Υπενθυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, την άνοιξη του 2016, με τον Γάλλο Πρόεδρο» επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μηνύματα προς Ελλάδα και ΔΝΤ από τον Εμ. Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο, παραμονή της επίσκεψης Μακρόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αλληλεγγύη, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στις πρώτες δηλώσεις Μακρόν



    ΣΧΟΛΙΑ