• Πολιτική

    Σήμερα η δημοπρασία της γραμμής “4” του μετρό – Το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται ο ανάδοχος

    • NewsRoom
    Μετρό

    Athens Airports Metro


    Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η δημοπράτηση της νέας γραμμής “4” του μετρό, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομών, που αφενός θα “αλλάξει” και θα αναβαθμίσει  τον χάρτη συγκοινωνίας της πρωτεύουσας και αφετέρου θα δώσει δουλειά σε αρκετό κόσμο.

    Όμως, εξίσου σημαντικό έργο είναι και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, που είναι στην τελική του φάση, το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς. Αυτά, είναι τα δύο μεγαλύτερα έργα της νέας γενιάς.

    Η πρώτη φάση του έργου, σύμφωνα πάντα και με το τι αναφέρει ο σχεδιασμός της “Αττικό Μετρό”, αφορά την επιλογή των αναδόχων, κάτι που θα γίνει ως το τέλος του καλοκαιριού. Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές, που σημαίνει ότι ο ανάδοχος δεν θα έχει βρεθεί, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

    Ο διαγωνισμός αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού λέγεται πως θα συμμετάσχουν σε αυτόν μεγάλα σχήματα εγχώριων και ξένων ομίλων, τα οποία πρόκειται να σχηματιστούν μετά την αξιολόγηση των απαιτήσεων του διαγωνισμού από τους υποψήφιους, κάτι που σημαίνει οτι θα ξέρουν πώς να κινηθούν.

    Να σημειωθεί ότι στην γραμμή “4”, όπως άλλωστε και στο μετρό της Θεσσαλονίκης, οι συρμοί θα είναι υπερσύγχρονοι, χωρίς οδηγό αλλά με παρουσία συνοδού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έμφραγμα» από τις νέες συντάξεις – Τα ποσά σοκ που θα προκύπτουν από τον υπολογισμό με βάση τον τιμάριθμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς- Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το ακατάσχετο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διορία τριών μηνών έχουν 200.000 επαγγελματίες για να βάλουν POS – Ποιοι εξαιρούνται



    ΣΧΟΛΙΑ