• Πολιτική

    «Ρήγματα» στα θεμέλια της συγκυβέρνησης από τη δήλωση Βούτση: «Απόλυτα αντίθετοι» λέει ο Π. Καμμένος

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Προβληματισμό προκάλεσε στην πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βουτση περί Ορθοδοξίας και σύγχρονης Ελλάδας.

    Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει τις απόψεις του για το θέμα, έσπευσε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του κ. Βούτση, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του.

    «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», έγραψε στο twitter μετά και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

    Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά από πολύ καιρό. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος στην περίπτωση της κόντρας του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με την Εκκλησία της Ελλάδας είχε εμπλακεί ενεργά, «ποίησε την νήσσαν» στην αντίστοιχη περίπτωση του Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η δήλωση του κ. Βούτση – η οποία είναι απλά μια άποψη και δεν συνοδεύεται με κάποια ψηφοφορία στη Βουλή –  ήταν εξαλείφθηκε ως ιδιαίτερα προκλητική από τον κ. Καμμένο.

    Με την αντίδρασή του, πάντως, ο Πάνος Καμμένος έρχεται να αναδείξει την ετερόκλητη συμμαχία ανάμεσα στα δύο κόμματα. Άλλωστε, η θέση Βούτση φαίνεται να απηχεί και τον Αλέξη Τσίπρα, από την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει –προς στιγμήν- εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

    Πάντως, ο Πάνος Καμμένος  δεν δίστασε να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στα Μέσα που του ασκούν κριτική για τη στάση του, ανεβάζοντας το παρακάτω μήνυμα στο Twiiter:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση09/08/2017 Βούτσης: Δεν είναι ό,τι καλύτερο οι μαθητικές παρελάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ για Γαβρόγλου: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας, παίζει με τα νευρά των μαθητών για τις πανελλαδικές



    ΣΧΟΛΙΑ