• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις: «Μυστικό» τηλεφώνημα Μέρκελ σε Τσίπρα – «Κλειδώνει» η συμφωνία;

    • NewsRoom
    Μέρκελ


    Η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό λίγες ώρες μετά την δήλωση του, στην οποία ανέφερε ότι αν υπάρξει νέα εμπλοκή στην αξιολόγηση θα ζητήσει σύγκληση Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι απόψε και αύριο θα μπουν και οι τελευταίες πινελιές για να κλειδώσει η αξιολόγηση.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη Τουσκ στην Αθήνα επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης,  ενώ συμπλήρωσε πως εργάζεται για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

    Όπως όλα δείχνουν, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν απόψε και αύριο, πριν από το Eurogroup και όχι σε σημερινή τηλεδιάσκεψη, που δεν προβλέπεται να γίνει λόγω χρονικής αδυναμίας (υπενθυμίζουμε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Βαλέτα).

    Επομένως, όπως έλεγε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν δια ζώσης λίγο πριν από το Eurogroup, ώστε να συνταχθεί προσχέδιο το οποίο θα κληθεί να εγκρίνουν οι υπουργοί Οικονομικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Τσάκος: Απόλυτη επιτυχία για την TEN, άντλησε 115 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση πανικού: Ποιους απείλησε με δημοψήφισμα ο Tσακαλωτος;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: Ποιος δουλεύει ποιον;



    ΣΧΟΛΙΑ