• Πολιτική

    Κωνσταντίνος Μπαργιώτας: Προσχώρηση στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Μπαργιώτας


    Ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα, διαφωνώντας με την πορεία του κόμματος, και ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    «Το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα απ’ όλους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

    Υποστηρίζει ακόμα ότι εντάχθηκε στο κόμμα με στόχο να συνδράμει στην προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροαριστέρας, την οποία κρίνει απολύτως απαραίτητη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. «Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει», σημειώνει ο βουλευτής.

    Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του εξαπολύει διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της ΝΔ, καταλογίζοντας στη μεν κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας», στη δε ΝΔ ότι δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και «αρκείται σε μια αέναη εκλογολογία».

    Ο Κ. Μπαργιώτας πραγματοποίησε συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά, καθώς με την προσχώρηση του το ΠΑΣΟΚ θα έχει 19 βουλευτές, καθιστώντας το τρίτο σε δύναμη στο κοινοβούλιο, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα περιοριστούν σε 6 από 7.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Δύσκολα τα πράγματα για τον Ερντογάν στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κατατέθηκε στη Bουλή το σχετικό νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ