• Top Stories

    Προμήθεια 1,5 εκ. ευρώ και αμοιβές 400 χιλ. ευρώ σε δικηγόρους φέρνει μαζί της η έξοδος στις αγορές

    οικονομία


    Δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη βάσει της οποίας η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

    Η έκδοση στις 01/08/2017 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης την 1η Αυγούστου 2022 έχει αρχική ονομαστική αξία 3 δισ. ευρώ και σταθερό επιτόκιο, όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών. Η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι 1.000 ευρώ και αποφέρουν τόκο από την ημερομηνία έκδοσής τους με πρώτη ημερομηνία καταβολής του την 1η Αυγούστου 2018.

    Το ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (Η.Δ.Α.Τ) και στη διατραπεζική αγορά(O.T.C) ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών να προαγοράσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

    Μέρος της ονομαστικής αξίας της συγκεκριμένης έκδοσης δύναται να χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρεται, “για την επαναγορά ομολόγων λήξεως 17/04/2019, επιτοκίου 4,75%”, του ομολόγου δηλαδή που είχε εκδοθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

    Οι όροι του ομολογιακού δανείου, που θα διατεθεί σε κοινοπραξία τραπεζών, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο ενώ για την έκδοση του θα δοθεί προμήθεια ύψους 1,5εκατ ευρώ.

    Επιπρόσθετα, για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σχετικών με την υλοποίηση της έκδοσης θα καταβληθεί αμοιβή στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP καθώς και στη δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη, δαπάνη που βάσει της σχετικής απόφασης δεν θα υπερβεί το συνολικό ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (€ 400.000,00).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρουφάκης: Ανοησία οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο είναι στα αλήθεια το μεγάλο ρίσκο της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο κύβος ερρίφθη: Η Ελλάδα βγήκε επίσημα ξανά στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ