• Top Stories

    Πράσινο φως από το ΣτΕ για το hot spot στο Χάλκειο Χίου


    Για τυπικούς λόγους απορρίφθηκαν από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές φορέων και κατοίκων της Χίου για τη λειτουργία hot spot στο παλιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκείου.

    Το ΣτΕ δεν ακύρωσε ως αντισυνταγματική και παράνομη την προ ενός έτους υπουργική απόφαση, έτσι νομιμοποιείται η λειτουργία του κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών.

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει 110 τοπικοί φορείς και κάτοικοι της Χίου.

    Το Δ’ Τμήμα απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Χίου με το σκεπτικό ότι δεν του παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, ενώ για τους υπόλοιπους φορείς και κατοίκους η αίτηση απορρίφθηκε καθώς άλλοι είτε κατέθεσαν εκπρόθεσμα είτε καθόλου αποδείξεις που να αποδεικνύει το έννομο συμφέρον τους για την προσφυγή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πράσινο φως για πλειστηριασμούς έδωσαν οι συμβολαιογράφοι – Στο σφυρί από την Τετάρτη κατοικίες για μεγάλα ποσά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Στην δημοσιότητα νομοσχέδιο για να δίνουμε άδειες για διαστημικές δραστηριότητες. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντίμετρα για τις πειραγμένες ταμειακές της Μυκόνου ψάχνει η Παπανάτσιου. Γιατί πήγε στο Βραδεμβούργο



    ΣΧΟΛΙΑ