• Top Stories

    Ποινική δίωξη στην διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ για προσβολή θρησκεύματος


    Για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου κατηγορείται η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Έλενα Γιαννακοπούλου. Φέρεται να επιχείρησε να εξαφανίσει χριστιανικά σύμβολα από τα γραφεία εργαζομένων.

    Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

    Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία, παραμονές Δεκαπενταύγουστο, η Ελένη Γιαννακοπούλου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από το λαιμό υπαλλήλου, λέγοντας της: «Θα σε σώσει αυτό που φοράς στο λαιμό σου;».

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομμένων σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η κα Γιαννακόπουλου δυσανασχέτησε με τα θρησκευτικά σύμβολα στα γραφεία των υπαλλήλων, επιχειρώντας να τα εξαφανίσει.

    Η κα Γιαννακοπούλου υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Συριζαία επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ πέταξε εικόνα της Παναγίας-Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο Δ. Καμμένος
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργισμένη παρέμβαση Ιερώνυμου για τη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χωρίζει η Σταμάτη τον Άκη



    ΣΧΟΛΙΑ