• Top Stories

    Το Πεντάγωνο ενημέρωσε τον Τραμπ για τις επιλογές επέμβασης στη Συρία – «Πρόθυμος» να βοηθήσει ο Ερντογάν

    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Τις επιλογές που έχει για μια πιθανή επέμβαση στη Συρία παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από την οργή για τον βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ, από τις δυνάμεις της Συρίας.

    Σύμφωνα με τις πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων, δεν έχει ληφθεί προς το παρόν καμία απόφαση, ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν κυρίως τρόπους που θα επιτρέψουν την καθήλωση στο έδαφος των μαχητικών της Συρίας.

    Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να συμμετέχει και η Τουρκία σε μια επίθεση στην Τουρκία, δηλώνοντας έτοιμος τώρα να στηρίξει μια επίθεση των ΗΠΑ, εγκαταλείποντας τη γραμμή συνεργασίας των τελευταίων μηνών με τη Ρωσία, αν και γνωρίζει πολύ καλά πως οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν πιθανότατα να στηριχθούν στους νέους και πιο αξιόπιστους συμμάχους τους στην περιοχή, τους Κούρδους.

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, θα συζητήσει τις επιλογές αυτές κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην εξοχική του κατοικία στην Φλόριντα. Εκεί όπου ο Ντόναλντ Τραμπ συναντιέται την Πέμπτη και την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση του Ερντογάν: Θέλει να κάνει μουσουλμανική προσευχή τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αγία Σοφία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη πρόκληση: Αναρχικοί διαδήλωσαν υπέρ του Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Μπακογιάννη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάριο Ντράγκι: Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ