• Top Stories

    Πατούλης: Η καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού

    • NewsRoom
    Πατούλης

    Γιώργος Πατούλης,


    «Με θλίψη, αγανάκτηση και θυμό διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός και το αρμόδιο υπουργείο πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά στην καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα. Αν πραγματικά υπήρχε συντονισμός τότε για ποιο λόγο χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να υπάρξει η αναγκαία κινητοποίηση;». Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

    Ο Γιώργος Πατούλης εξήρε τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών καθώς και του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλαν. Δυστυχώς όμως δεν είχαν για σύμμαχό τους τα απαιτούμενα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, από ότι διαπιστώνεται. Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη τους, αλλά του κρατικού μηχανισμού».

    «Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε με αυτό το τρόπο ότι η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής καλά θα έκανε, αντί να σκορπάει άσκοπα δεξιά και αριστερά χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα διαθέσει για αναπτυξιακά έργα, υποδομές και πρόληψη. Η τοπική αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος και δημιουργούνται, με τη συμμετοχή όμορων δήμων και εθελοντών, σύνδεσμοι προστασίας των δασών, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά στο επίπεδο της πρόληψης», είπε και πρόσθεσε: «Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο συνάδελφο δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Η ΚΕΔΕ είναι στη διάθεσή του προκειμένου να του παράσχει έμπρακτα βοήθεια όπου ο ίδιος κρίνει ότι είναι αναγκαία».

    Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει: «Ο αρμόδιος Υπουργός και οι επικεφαλής του κρατικού μηχανισμού που είχαν την ευθύνη του συντονισμού θα πρέπει να μας απαντήσουν στο ερώτημα, “για ποιο λόγο έμεινε αβοήθητο αυτό το νησί;”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πύρινος εφιάλτης στα Κύθηρα: Κάηκε το 1/3 του νησιού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για 4η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα – Νοτιοδυτικά το μεγάλο πύρινο μέτωπο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς – 40 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο



    ΣΧΟΛΙΑ