• Top Stories

    Παράπονα Ερντογάν για την απόφαση των ΗΠΑ για κοινές περιπολίες με Κούρδους στα σύνορα

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Τα παράπονα και την απογοήτευσή του εξέφρασε δημόσια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν κοινές περιπολίες με κουρδικές δυνάμεις στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

    «Δυστυχώς, η παρουσία της αμερικανικής σημαίας πλάι στο σύμβολο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλείται YPG μας θλίβει βαθιά» είπε ο Ερντογάν. «Θα μιλήσουμε για το θέμα όταν θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 16 Μαΐου. Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Διαφορά, θα εξακολουθήσει να συνιστά μια ανησυχία για την περιοχή και για εμάς”

    Οι δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν κοινές περιπολίες με τους μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική ομάδα καθώς θεωρεί πως αποτελεί παρακλάδι του PKK.

    Η απόφαση των ΗΠΑ έρχεται μετά τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν κατά των Κούρδων οι Τουρκικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Οι κούρδοι μαχητές της YPG αποτελούν την κυριότερη δύναμη της συμμαχίας με την οποία συνεργάζονται οι ΗΠΑ στη Συρία, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η απόφαση των ΗΠΑ έρχεται σαν προειδοποίηση προς την Άγκυρα να αποφύγει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βενεζουέλα: Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για να σταματήσει η βία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει Βρετανίδα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκόπης Παυλόπουλος: «Δεν υποστέλλουμε τη Σημαία της Ελευθερίας και της Εθνικής Κυριαρχίας»



    ΣΧΟΛΙΑ