ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, βασιζόταν σε εξαιρετικά μη ρεαλιστικές προβλέψεις τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και για τα μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία προβλεπόταν να υπερβαίνουν το 4%, αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ και υπογραμμίζουν πως με βάση τις προβλέψεις εκείνες, η τότε κυβέρνηση αποδεχόταν τη θέση του Ταμείου ότι δεν απαιτείται ρύθμιση χρέους.
«Η στρατηγική της παρούσας κυβέρνησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και απέφερε καρπούς. Δεν αποδέχτηκε τις μη ρεαλιστικές προβλέψεις (βάσει των οποίων οι κύριοι Σαμαράς και Σταϊκούρας θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και έχτιζαν το «success story» τους) με αποτέλεσμα να διαπραγματευτεί και να επιτύχει ρύθμιση χρέους, όπως προκύπτει και από την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.
Έτσι, η πορεία προς τη βιωσιμότητα του χρέους βασίζεται πλέον σε πιο ρεαλιστικές προβλέψεις τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Όλα αυτά βέβαια τα έχουμε εξηγήσει πολλές φορές στον κ. Σταϊκούρα. Ευτυχώς έχει όλο το χρόνο να τα εμπεδώσει εφ’ όσον θα παραμείνει στην αντιπολίτευση για τα επόμενα δύο χρόνια. Τουλάχιστον», υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραδοχή του ΥΠΟΙΚ: Υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ στο «τσιγαράδικο» της Παλαιοχώρας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για τις φορολογικές δηλώσεις των κατ’ επάγγελμα αγροτών
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΥΠΟΙΚ: Υποχρεωτική η εγκατάσταση POS και στα δικηγορικά γραφεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Στα «σκαριά» chatbox για τις φορολογικές δηλώσεις
- Μητσοτάκης για αξιολόγηση Δημοσίου: Εργαλείο λογοδοσίας – Οι πολίτες μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα
- Σε 48ώρη απεργία οδηγεί τα ταξί ο Λυμπερόπουλος για τη μεταφορά μεθυσμένων: «Δεν το κάνουμε με τίποτε!» – Θα σωθούν ζωές, λέει ο Κυρανάκης
- Αναλυτές για Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρό ξεκίνημα στο 2025 με αύξηση όγκων και επιβεβαίωση στόχων
