• Top Stories

    O Τσίπρας και τα… πηγαδάκια με Τραμπ, Μέρκελ, Μακρόν, Μέι

    tsipras


    Με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρώπης – και όχι μόνο – είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός δημοσίευσε σχετικές εικόνες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν,  τον Αμερικανό πρόεδρο ντόναλντ Τραμπ (ο οποίος είπε στον Τσίπρα με φιλικό ύφος ότι ‘τον παρακολουθεί’ ) καθώς και με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι.

    Στο… πηγαδάκι των κ.κ. Τσίπρα-Μέι-Μακρόν συζητήθηκε – έστω και στο πόδι – το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Οι συζητήσεις κατά πληροφορίες έγιναν σε πολύ ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Ειδικότερα συζητήθηκε κατ’ ιδίαν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν όσο και με τους δύο από κοινού, η απομείωση του χρέους και  η συνολική λύση που αναμένεται να επιτευχθεί στο Eurogroup της 15ης Iουνίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Τσίπρας-Τραμπ

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, η Άγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκαν να βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε επικοινωνία προκειμένου να εργασθούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

    Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με τον γενικό γραμματέα Γενς Στόλτεμπεργκ να κάνει γνωστό πως το ΝΑΤΟ θα γίνει επίσημα μέλος της παγκόσμιας συμμαχίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία ήδη μετέχουν 28 σύμμαχοι.

    Τσίπρας

    Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συμμαχία κατά του ISIS συνιστά ένα «πολιτικό μήνυμα», αλλά και «πρακτική υποστήριξη» του έργου της συμμαχίας, είπε μεταξύ άλλων ο Στόλτενμπεργκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον Τραμπ – Χαμόγελα, χειραψίες και φωτογράφος ο… Καμμένος (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Προσδοκούμε επιτέλους από την Ευρώπη να σεβαστεί τις θυσίες των Ελλήνων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Εμείς τηρήσαμε τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών



    ΣΧΟΛΙΑ