• Πολιτική

    Ο Κουρουμπλής συστήνει άφοβα κολύμπι, ο Ξανθός απαγορεύει ακόμα και το ψάρεμα στις μολυσμένες ακτές

    • NewsRoom
    υπουργείο Υγείας Ξανθός

    Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Υγείας


    Κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ προειδοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που είπε ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πληγείσες περιοχές.

    Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι θα παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών. «Η χώρα μας δυστυχώς έχει αντανακλαστικά αφού γίνει η ζημία».

    «Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες», τόνισε.

    Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

    Για τα αιτήματα σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας είπε ότι τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου με τους χειρισμούς Κουρουμπλή – Χάλασε τη φιέστα του Τσίπρα στην Κέρκυρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ελληνικό δημόσιο στέλνει στα δικαστήρια την Eldorado Gold

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ