• Top Stories

    O γαμπρός “καίει” τον Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Κρυφό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο Κρεμλίνο και στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, είχε συζητήσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο γαμπρός του προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, όπως αποκαλύπτει η «Washington Post».

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η κρυφή επικοινωνία θα γινόταν με τη συνδρομλη ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ.

    Η συγκεκριμένη πρόταση κατά την ίδια πηγή προκάλεσε έκπληξη στον Ρώσο πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ, λόγω των θεμάτων ασφάλειας που θα ήγειρε και για τις δύο πλευρές.

    Πώς θα λειτουργούσε ο δίαυλος

    Οι κρυφές επικοινωνίες θα διεξάγονταν χωρίς να γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, με απευθείας συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης.

    Οι τελευταίες παραδοσιακά παρακολουθούν τις κανονικές γραμμές επικοινωνίας ανάμεσα σε ρώσους αξιωματούχους που υπηρετούν στις ΗΠΑ και στη Μόσχα.

    Την όλη “επιχείρηση” θα συντόνιζε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Φλιν παραιτήθηκε πριν καν συμπληρώσει ένα μήνα θητείας. Αιτία όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί στάθηκε το γεγονος πως δεν είχε ενημερώσει με ακρίβεια τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με συζητήσεις που είχε με τον Ρώσο πρέσβη.

    Σε κάθε περίπτωση, η αποκάλυψη εγείρει νέα ερωτήματα για τις επαφές συμβούλων του κ. Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους, τη στιγμή που το FBI διεξάγει ευρεία έρευνα όσον αφορά τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις περσινές προεδρικές εκλογές και τυχόν συνεννοήσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την προεκλογική καμπάνια του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

    Η ομάδα Τραμπ δεν είχε αποκαλύψει εξ αρχής τις επαφές του κ. Κούσνερ με τον κ. Κίσλιακ, και τις παραδέχτηκε μόνο μετά από σχετικά δημοσιεύματα, τον Μάρτιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ διορίζεται ειδικός ανακριτής για το θέμα Τραμπ-Ρωσίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόναλντ Τραμπ: Ο Κόμεϊ ήταν ένας φιγουρατζής που έφερε σε αναταραχή το FBI

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: B. Πούτιν: Η Ρωσία δεν είχε καμία εμπλοκή στην αποπομπή του διευθυντή του FBI

     



    ΣΧΟΛΙΑ