• Top Stories

    Ντόναλντ Τραμπ: Συνεργαζόμαστε με την Κίνα για τη λύση στο πρόβλημα της Β. Κορέας

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Η πρόσφατη επίσκεψη του κινέζου προέδρου Σι Τσινπίνγκ στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα μια στροφή της ρητορικής του Λευκού Οίκου ως προς την κινεζική οικονομία και το «γουάν».

    Κατά την προεκλογική περίοδο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιτεθεί στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατηγορώντας την ηγεσία της χώρας πως χειραγωγεί το νόμισμα για να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις στην Κίνα. Μάλιστα είχε υποσχεθεί πως θα καταγγείλει τη χειραγώγηση αυτή από το Πεκίνο.

    Όμως, η συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο, οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει πορεία. Όπως εξήγησε στο Twitter, η προσπάθειες της Κίνας για την επίλυση του προβλήματος πρέπει να επιβραβευτούν και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια σχετική καταγγελία.

    «Γιατί να αποκαλέσω την Κίνα χειραγωγό του νομίσματός της όταν συνεργάζονται (οι Κινέζοι) μαζί μας στο πρόβλημα της Βόρειας Κορέας; Θα δούμε τι θα γίνει!» ανέφερε το μήνυμα που ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αψηφά τον Ντοναλντ Τραμπ – Εκτόξευσε και νέο πύραυλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς έξω από εκλογικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ



    ΣΧΟΛΙΑ