• Business

    Ντ. Τραμπ: Θα διαλύσω την συμφωνία NAFTA αν δεν αλλάξει – «Παμπόνηρος» ο Κιμ Γιονγκ Ουν

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Αποφασισμένος να διαλύσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου των βορειοαμερικανικών κρατών (NAFTA) είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επιτύχει τους όρους που θέλει κατά την επαναδιαπραγμάτευσή της.

    Ο κ. Τραμπ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο CBS, αποκάλυψε ότι είχε συνομιλίες με τους ηγέτες του Καναδά και του Μεξικού, Τριντό και Πένια Νιέτο, σχετικά με το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης.

    Πάντως, το πιο σημαντικό ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει θεωρεί την απειλή της Βόρειας Κορέας, για την οποία στην είναι αποφασισμένος ακόμα και να υποχωρήσει από τις σκληρές θέσεις του για την κινεζική οικονομία, αν το Πεκίνο καταφέρει να πείσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, τον οποίον ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε «παμπόνηρο»!

    Πάντως, το Σάββατο, ο πρόεδρος Trump έδωσε εντολή στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να διεξάγει μια μελέτη για τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα του. Στόχος της, να καταστεί σαφές αν οι ΗΠΑ αν αντιμετωπίζονται δίκαια, τόσο από τους εμπορικούς εταίρους τους, όσο και από τα 164 έθνη που συναποτελούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τερέζα Μέι: Υπόσχομαι πως δεν θα αυξήσω το ΦΠΑ αν κερδίσουμε τις εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτα stress tests στις ελληνικές τράπεζες από τον SSM για δάνεια και καταθέσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βενεζουέλα: Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για να σταματήσει η βία



    ΣΧΟΛΙΑ