• Πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει ο Καναδάς στη νέα NAFTA – Συνεχίζονται από εβδομάδα οι συνομιλίες

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Η νέα εμπορική συμφωνία NAFTA δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνει και τον Καναδά, προειδοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

    «Δεν υπάρχει πολιτική αναγκαιότητα να διατηρήσουμε τον Καναδά στη συμφωνία Nafta. Αν δεν κάνουμε δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ, μετά από δεκαετίες κακομεταχείρισης, ο Καναδάς θα είναι εκτός», ανέφερε μέσα από ανάρτηση στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.

    Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Kογκρέσο να μην αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα τερματίσει από μόνος του τη NAFTA «και θα είμαστε πολύ καλύτερα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Οι συζητήσεις μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανανέωση της Nafta σταμάτησαν την Παρασκευή χωρίς συμφωνία, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα.  «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά και σημειώνουμε πρόοδο, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί. Πρόκειται για πολύ σύνθετη συμφωνία, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτή», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε συμφωνία για την αντικατάσταση της NAFTA κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό



    ΣΧΟΛΙΑ