• Top Stories

    Ντ. Μπακογιάννη: Νωρίτερα από το 2019 θα γίνουν εκλογές

    • NewsRoom
    Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής


    «Σε τέτοιο κλίμα δεν μπορούν να έρθουν σοβαρές επενδύσεις», ανέφερε σε συνέντευξή της στην εφ. “Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου”, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ο οποίος στην ΔΕΘ αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων «τις οποίες λίγα χρόνια πριν καλούσε να μην τολμήσουν να έρθουν στην Ελλάδα, είχε τόση αξιοπιστία όση είχε όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα».

    Είπε ότι ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τους δανειστές, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, ότι θα ρίξει το βάρος στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά «δυστυχώς η πραγματικότητα διέψευσε τον κ. Τσίπρα την επόμενη μέρα το πρωί», καθώς «η Eldorado ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει και η συνεδρίαση του ΚΑΣ ανεβλήθη για άλλη μια φορά».

    Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της ότι η χώρα θα “σέρνεται” μέχρι τον επόμενο Αύγουστο οπότε λήγει και το τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, πέραν των 100 δισ. ευρώ με τα οποία χρέωσε τον ελληνικό λαό, κρατά την ελληνική οικονομία ακόμα σε capital controls, χρωστά στους ιδιώτες πάνω από 3 δισ. ευρώ και αδιαφορεί για την μικρομεσαία επιχείρηση».

    «Η οικονομία έχει πισωγυρίσει και αυτό θα το πληρώσουμε στο μέλλον, κυρίως όμως θα το πληρώσει η νέα γενιά της χώρας» προσέθεσε.

    Είπε «δεν βλέπω τον κ. Τσίπρα να βγάζει την άνοιξη του 2018» και εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές νωρίτερα από το 2019 με δεδομένο ότι από τις αρχές του έτους αυτού θα έλθουν νέες επιβαρύνσεις.

    Ερωτηθείσα για την κυβερνητική συνοχή και την στήριξη τού κ. Καμμένου προς τον κ. Τσίπρα και αντιστρόφως, απάντησε πως «τους δένει η καρέκλα της εξουσίας».

    Ανέφερε ακόμα ότι «το να τολμά ο κ. Τσίπρας να συγκρίνει την ΝΔ με το κόμμα του κ. Καμμένου είναι ύβρις και μάλιστα παντελώς ανιστόρητη. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος, του τυχοδιωκτικού εθνολαϊκισμού, και ποντάρουν στον διχασμό της κοινωνίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι συγκινητικές ευχές του στην κόρη του Σοφία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φώφη Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ