• Top Stories

    Νέα “επίθεση” Κοντονή στο ΣτΕ

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, βρίσκεται υπό έλεγχο η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις στην παραγραφή φορολογικών αξιώσεων.

    Ο υπουργός, έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις φυλακές Μαλανδρινού. Εκεί εγκαινίασε και το παιδικό επισκεπτήριο και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου. Μάλιστα, στις δηλώσεις του, έδειξε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την απόφαση αυτή του ΣτΕ:

    “Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν, οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας”.

    Σήμερα έγινε γνωστό, ότι στις 18 Ιουλίου, εστάλη απειλητική επιστολή στο σπίτι του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου.

    Τέλος, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha, ο κ. Κοντονής είπε: «του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία», αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Σακελλαρίου: Γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα ο πρόεδρος του ΣτΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την απόφαση του ΣτΕ για τους αναδρομικούς ελέγχου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πρόεδρος ΣτΕ: Σταματήστε τις επιθέσεις – Θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ