• Πολιτική

    NΔ: Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί

    • NewsRoom
    Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, κατά 2,5% - 3% το 2022 – Πρώτη δόση τον Μάρτιο

    Χρήστος Σταϊκούρας. Yπουργός Οικονομικών


    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το δημόσιο.

    Τόσο ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο αναπληρωτής του Απόστολος Βεζυρόπουλος με δήλωσή τους κρούουν των κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση. Αναλυτικότερα, σε κοινή τους δήλωση τα δύο «γαλάζια» στελέχη υπογραμμίζουν ότι «ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός των φόρων».

    Ακόμη, στη δήλωσή τους συμπληρώνουν «το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής του είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία να αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ.

    Μόνο τον Αύγουστο, προστέθηκαν 1 δις ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από καθαρές φορολογικές υποχρεώσεις. Φόρους που οι πολίτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η αποπληρωμή του εφετινού ΕΝΦΙΑ».

    Τέλος, κλείνοντας τη δήλωσή τους τα δυο «γαλάζια» στελέχη υπογραμμιζόμουν ότι «απέναντι σε αυτήν την πολιτική, η πρακτική της Κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις, “σκουπίζοντας” ό,τι έχει απομείνει, μέχρι να εξαντληθεί και αυτή η πηγή. Κατασχέσεις που έχουν ήδη επιβληθεί σε 971.508 πολίτες, ενώ επιπλέον 681.000 πολίτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτές το επόμενο διάστημα.

    Η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η λύση αυτού του αδιεξόδου απαιτεί πολιτική αλλαγή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πετάει, πετάει ο Τσίπρας;» – Με F-16 πέταξε ο Πρωθυπυργός
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας παρά τις προβλέψεις του ΔΝΤ: Θα, Θα, Θα…
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;



    ΣΧΟΛΙΑ