• Πολιτική

    Οι μισθοί των ηγετών: Ποιος παίρνει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα;


    Oι μισθοί που λαμβάνουν οι ηγέτες των χωρών ανά τον κόσμο εμφανίζονται σε κατάλογο που δημοσιεύει το Bussiness Insider με βάση στοιχεία του αμερικανικού δικτύου CNN.

    Η λίστα καταγράφει τα ονόματα εκείνων που λαμβάνουν δυσθεώρητα ποσά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον λαό τους αλλά και όσους πληρώνονται αρκετά χαμηλότερα συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

    Πρώτος στον κατάλογο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο «μεγιστάνας» που παρέλαβε τα ηνία από τον Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών εισπράττει μηνιαίως 400.000 δολάρια! Δεύτερος είναι ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό με απολαβές που ανέρχονται στα 260.000 δολάρια και τρίτη η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με μισθό 248.000 δολαρίων.

    Στον αντίποδα, οι «φτωχοί» ηγέτες του καταλόγου – όσον αφορά στις απολαβές τους τουλάχιστον- είναι ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι με μισθό 28.000 δολαρίων και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ που έχει λαμβάνειν 20.600 δολάρια ανά μήνα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως στη μέση «φιγουράρουν» τα ονόματα του νέου Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν- (98.700 δολάρια τον μήνα) , της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι (186.119 δολάρια) και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν (137.650).

    Δείτε όλη τη λίστα:

    Μισθοί ηγετών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι ηγέτες που ανέλαβαν την εξουσία πριν τα 40

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις Ινδονήσιοι είναι πιο πλούσιοι και από 100 εκατομμύρια φτωχούς μαζί

    MH XAΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι 8 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο!



    ΣΧΟΛΙΑ