• Top Stories

    Μενίδι: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει λύση στις υποθέσεις του 11χρονου Μάριου και των Ρομά

    Μενίδι


    Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η υπόθεση με τον σοκαριστικό θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, που όπως αποδείχτηκε, η σφαίρα που βρέθηκε στο κεφάλι του, ήταν από όπλο Ρομά.

    Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ., έχει να αντιμετωπίσει μία διπλή κατάσταση: Αφενός να λυθεί η υπόθεση με τον άτυχο Μάριο και να βρεθεί ο δράστης και φυσικά να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία με τους Ρομά, που σύμφωνα με τους κατοίκους του Μενιδίου, τους κάνουν την ζωή δύσκολη.

    Από την σφαίρα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του 11χρονου Μάριου, δεν γίνεται να ταυτοποιηθεί ο δράστης και είναι αναγκαίο να βρεθεί το 9αρι πιστόλι από το οποίο έφυγε η βολίδα. Αυτό είναι που ενδιαφέρει ουσιαστικά την Αστυνομία σε πρώτη φάση, γι’ αυτό και αναμένονται έφοδοι σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ρομά, δηλαδή σπίτια, αυτοκίνητα κ.α.

    Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο Αξιωματικός της Αστυνομίας:

    Μπορεί να κάνουμε εκτιμήσεις για το ποιος είναι ο άνθρωπος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα. Όμως αν δεν βρούμε το όπλο, δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποταΚανείς από όσους γλεντούσαν μαζί με τον πιστολέρο εκείνο το βράδυ δεν πρόκειται να ανοίξει το στόμα του και να πει την αλήθεια“.

    Πάντως, οι Αρχές είναι αποφασισμένες να δώσουν ένα τέλος στο “πάρτι παραβατικότητας” που συμβαίνει καθημερινά στους καταυλισμούς των Ρομά στο Μενίδι, καθώς οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και φοβισμένοι, αφού σε πολλές περιπτώσεις, όπως του άτυχου 11χρονου, μπορεί και από “σπόντα” να απειληθεί και η ζωή τους. Ναρκωτικά, διαρρήξεις, φασαρία, πιστόλια, είναι στο καθημερινό τους πρόγραμμα, λένε οι κάτοικοι του Μενιδίου.

    Οι δυσκολίες του εγχειρήματος, όπως παραδέχεται και ο υπουργός του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είναι πολλές, αφού και η Αστυνομία, μέσω ανεπίσημων πηγών, αναφέρει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί τεράστια αλλαγή από την μία μέρα στην άλλη, αλλά μόνο με ένα καλά οργανωμένο και μακροχρόνιο σχέδιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολεμικό κλίμα στο Μενίδι: Αστυνομικοί δεν άφησαν κατοίκους να πάνε στον καταυλισμό των Ρομά (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το απόλυτο χάος στο Μενίδι: Οργή του κόσμου για τους Ρομά (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο περιστατικό μετά το Μενίδι: 8χρονος τραυματίστηκε από σφαίρα



    ΣΧΟΛΙΑ