• Top Stories

    Μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Εστίες σε Δράμα και Σέρρες (video)

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκονται διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς που έχουν ξεσπάσει στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις Σέρρες και στη Δράμα.

    Η αγροτοδασική φωτιά στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής εκδηλώθηκε στις 2.30 μετά το μεσημέρι, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, κατακαίγοντας δασική έκταση. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Κασσανδρινό και τη Νέα Σκιώνη, ενώ οι φλόγες φαίνεται να πλησιάζουν σε αυλές σπιτιών.

    Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές, την ώρα που από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο κι ένα «Καναντέρ». Εξάλλου, χωματουργικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται ή κατευθύνονται προς στην περιοχή συνδράμοντας το έργο της πυρόσβεσης.

    Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κασσάνδρας, Θωμά Κοντό, η πύρινη λαίλαπα έχει κάψει αυλές σπιτιών στον οικισμό Μόλα Καλύβα.

    «Η φωτιά είναι μεγάλη. Έχουμε αυτή τη στιγμή τέσσερα εναέρια μέσα εκτός απ΄τις επίγειες δυνάμεις», είπε λίγο πριν τις 4 στο halkidikinews.gr o διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης.

    Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο halkidikifocus είπε ότι η Περιφέρεια έστειλε 15 χωματουργικά μηχανήματα τα οποία -μαζί με αυτά του Δήμου Κασσάνδρας- προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

    Φωτιά στις Σέρρες

    Μία ακόμη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Εκτός απ’ αυτή που μαίνεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, εκδηλώθηκε δεύτερη πυρκαγιά στις Σέρρες, και ειδικότερα σε δασική περιοχή του δήμου Σιντικής, όπου επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά μία ξενοδοχειακή μονάδα. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Φωτιά στη Δράμα

    Πυρκαγιά μαίνεται σε πολλά μέτωπα σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και σύντομα πήρε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, παρά την άμεση κινητοποίηση των μονάδων πυρόσβεσης, που επικεντρώνουν τις προσπάθειες στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, προκειμένου να μην κινδυνέψει, ενώ νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγο στον ΧΑΔΑ Δράμας.
    Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο με διαρκείς ρίψεις νερού.

    Οι τοπικές αρχές της Δράμας απηύθυναν έκκληση στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της φωτιάς πριν πέσει η νύχτα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Δεν είναι χώρα για επενδύσεις η Ελλάδα» λέει η κρατική επενδυτική εταιρεία του Κατάρ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο χρόνια μεταβατική περίοδο ζητά η Μέι για το Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι συμβαίνει αλήθεια με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ;



    ΣΧΟΛΙΑ