• Top Stories

    Μέγαρο Μαξίμου: «Η κ. Ράικου να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν»

    • NewsRoom
    Ράικου

    Η αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ελένη Ράικου (δεξιά)


    Μια σύντομη δήλωση στο ΑΠΕ ήταν η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην δήλωση παραίτησης της Ελένης Ράικου και τις αιχμές που άφησε για στοχοποίηση της και προσπάθεια παρέμβασης στην έρευνα της για τη Novartis από «παράκεντρα εξουσίας».

    «Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά», σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι. «Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος».

    Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν απαντήσεις

    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η σημερινή παραίτηση – βόμβα της Εισαγγελέως Διαφθοράς επιβεβαιώνει, με τον χειρότερο τρόπο, όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελένη Ράικου: Παραίτηση βόμβα της εισαγγελέως Διαφθοράς με πύρινες καταγγελίες για παράκεντρα εξουσίας που θέλουν να εμποδίζουν τις έρευνες της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι πλέον ορατό. Συμφωνία ή εκλογές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τιτανικός το χρηματιστήριο. Αυξάνονται οι πιέσεις. Φόβοι για μεγάλη παράταση της αξιολόγησης



    ΣΧΟΛΙΑ