• First Top Stories

    Μεγάλη έκρηξη σε σπίτι στο Μάντσεστερ – Συνελήφθη ένας 25χρονος ως ύποπτος τρομοκράτης (pics – video)

    • NewsRoom


    Μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα στο Μάντσεστερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, ενώ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ένοπλους άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούσε έλεγχο, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, την προηγούμενη Δευτέρα.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά κραυγές από τους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

    Οι μάρτυρες ωστόσο δεν είναι σίγουροι αν πρόκειται για ελεγχόμενη έκρηξη κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ή κάτι άλλο. Η αστυνομία, ωστόσο, ενημέρωσε ότι η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη και ότι στο σπίτι βρισκόταν ένας 25χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος τρομοκράτης.

    https://youtu.be/b6HbbpV_U4I

    Η επιχείρηση διεξήχθη στην περιοχή Moss Side, στην οδό Selworthy Road, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η επιχείρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της έρευνας για συνεργάτες του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου τζιχαντιστή ο οποίος ανατινάχθηκε την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδινε η Αριάνα Γκράντε, προκαλώντας τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 116.

    Μαζί με τον 25χρονο, η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 14 ατόμων, ενώ άλλα 12 βρίσκονται υπό διερεύνηση και αν προκύψουν στοιχεία, θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επιχειρήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο: Γυναίκα στο Μάντσεστερ γλίτωσε τον θάνατο λόγω του κινητού της (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μάντσεστερ: Νέα σύλληψη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάντσεστερ: Είχε και δεύτερη βόμβα ο δράστης; Οι ανησυχίες των βρετανικών Αρχών



    ΣΧΟΛΙΑ