• Top Stories

    Λονδίνο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον πύργο – «Πηδούσαν από το παράθυρο»

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    Τα γεγονότα σχετικά με τον πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, που τυλίχθηκε στις φλόγες, έδωσε από την δική της οπτική γωνία η δημοσιογράφος του Guardian, Άλις Ρος.

    Με βάση τα όσα είδε, -καθώς βρίσκεται εκεί- αλλά και με όσα της περιέγραψαν, τόνισε: «Μπορείς να δεις ανθρώπους στα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου ενός άντρα που κυμάτιζε μία κουβέρτα από το παράθυρο. Οι άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια έχουν μαζευτεί έξω με τις πυτζάμες του κοντά στο φλεγόμενο κτίριο, μερικοί φωνάζουν “βγάλε το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο” ή ζητούν από τον άντρα με την κουβέρτα να τους πει τον αριθμό του διαμερίσματός του προκειμένου να μπορέσουν καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε αυτόν. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο παράθυρό και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες».

    Ακολούθως, αποκάλυψε και την μαρτυρία ενός άνδρα που είδε σε παράθυρο του φλεγόμενου πύργου μία γυναίκα με το παιδί της, με τους πυροσβέστες να ρίχνουν νερό.

    Όμως, η πιο συγκλονιστική μαρτυρία είναι εκείνη που είπε στην δημοσιογράφο η Hadil Alamily: «Είδα κάποιον να πηδάει φλεγόμενος από τον τελευταίο όροφο. Φώναζε βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια, αλλά κανείς δεν βοήθησε. Πέταξε ένα στρώμα έξω από το παράθυρο. Καιγόταν στην κυριολεξία και πήδηξε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη φωτιά σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους και τραυματίες (video+pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον φλεγόμενο πύργο στο δυτικό Λονδίνο – Φόβοι για κατάρρευση του κτηρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Πάνω από 30 ένοικοι του πύργου σε νοσοκομεία

     



    ΣΧΟΛΙΑ