• Ελλάδα

    Κώστας Βαξεβάνης: Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου

    Βαξεβάνης

    Κώστας Βαξεβάνης


    Ο Κώστας Βαξεβάνης, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου μετά την σχετική πρόταση που κατέθεσε εισαγγελέας, στην υπόθεση αναφορικά με το προσβλητικό δημοσίευμα που στοχοποιούσε την σύζυγο του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Κ. Βαξεβάνης πήρε αυθαίρετα το ρόλο της Δικαιοσύνης και η απόφαση για την ενοχή του ή μη ενοχή του αναμένεται αύριο.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Νικολοπούλου είχε καταθέσει μήνυση κατά του δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας πως όσα είχε γράψει σε δημοσίευμα, σε φύλλο της Κυριακής της εφημερίδας του Documento, ήταν ψευδή και έβλαπταν την τιμή και την υπόληψή της.

    Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο κεντρικός τίτλος ανέφερε «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες», με υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητά του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και «ακόμη και 400.000 € διέθεσε το υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

    Σύμφωνα με την κυρία Νικολοπούλου, όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στα άρθρα που δημοσιεύονται στις σελίδες, είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας: Να μην συλληφθεί η σύζυγος Στουρνάρα, όπως ζητούσε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργίου στους FT: Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα τους νόμους – Το ίδιο θα έκανα και σήμερα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανικά Μέσα για Γεωργίου: Ποινή φυλάκισης για τον στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές



    ΣΧΟΛΙΑ