• Top Stories

    Κώστας Σημίτης: «Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση»

    Σημίτης

    Κ. Σημίτης


    Ανήσυχος εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

    Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ιστορίες», ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί να προκύψει κάποιο «ατύχημα» για την Ελλάδα. Ωστόσο, όπως πιστεύει, δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Σχέδιο δεν πιστεύω να υπάρχει. Φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση».

    Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τις απορίες του για κάποιες επιλογές της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Έκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας ποιος είναι πρόεδρος; Πρόεδρος είναι ένας αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι αυτός πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής. Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απέξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σημίτης τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση. «Χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις εκλογές», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον «την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά».

    Αναφορικά με τις προθέσεις του κ. Τσίπρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο κ. Σημίτης επισημαίνει:«Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία. Δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Δύσκολα τα πράγματα για τον Ερντογάν στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κατατέθηκε στη Bουλή το σχετικό νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ