• Top Stories

    Κως: Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ ο φονικός σεισμός (pics)

    Κως


    Τον γύρο του κόσμου κάνει η ειδήση του φονικού σεισμού στην Κω, καθώς πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρονται για το γεγονός και τις εξελίξεις γύρω από αυτό. Κάτι απόλυτα λογικό, καθώς η εποχή είναι άκρως τουριστική και όλοι θα ήθελαν να ξέρουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται το νησί.

    Ειδική αναφορά γίνεται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αφού το νησί της Κω και γενικά τα Δωδεκάνησα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς. Μάλιστα, αρκετά από αυτά κάνουν συνεχόμενα ρεπορτάζ προκειμένου να δείξουν τον πανικό που ακολούθησε μετά τον σεισμό.

    Το βρετανικό ΥΠΕΞ, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πιθανούς μετασεισμούς και φρόντισε να πείσει τους τουρίστες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και των πρακτόρων της εκάστοτε περιοχής. «Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το σεισμό που χτύπησε στα ανοικτά της Αλικαρνασσού και κοντά στην Κω», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου σε βρετανική εφημερίδα.

    Όμως με τον σεισμό ασχολούνται και γερμανικά και γαλλικά ΜΜΕ, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ρεπορτάζ των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, αφού η δόνηση ταρακούνησε και την Αλικαρνασσό. «Στον ευρωπαϊκό χώρο, οι περισσότεροι σεισμοί καταγράφονται στην Ελλάδα, στοπ νότιο τμήμα των Βαλκανίων, καθώς και στη δυτική Τουρκία. Ακόμη και η Ιταλία και τα δυτικά Βαλκάνια πλήττονται όμως από παρόμοια ισχυρά φαινόμενα», αναφέρει η σελίδα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”.

    Η βελγική εφημερίδα “Le Soir” αναφέρει: «Είναι πολύ μικρές οι ζημιές κοντά στα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο παγκοσμίως TUI κι έχουν πελάτες Βέλγους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κως: Έξι τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό – Πολίτες τρέχουν να σωθούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος και στην Αλικαρνασσό από τον σεισμό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φονικός σεισμός στα Δωδεκάνησα: Δύο νεκροί στην Κω και δεκάδες τραυματίες (pics – video)



    ΣΧΟΛΙΑ