• Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Μπαράζ συναντήσεων με ξένους επενδυτές για το μέλλον της χώρας

    μητσοτάκης

    μητσοτάκης


    Μπαράζ επαφών με εκπροσώπους ξένων funds είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού παρά το κλείσιμο της αξιολόγησης και ενδεχόμενες θετικές εξελίξεις για χρέος που μπορεί να επιτύχει η κυβέρνηση, οι επενδυτές βλέπουν και την επόμενη ημέρα.

    Δύο μήνες μετά από ανάλογες επαφές που έγιναν στην Αθήνα, όπως είχε αναφέρει το mononews, όπως και ραντεβού που είχαν κλειστεί σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο πέρυσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ενδιαφέρων συνομιλητής για τους μεγάλους επενδυτές.

    Η προηγούμενη Δευτέρα ήταν ημέρα κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει περί τους εξήντα διαχειριστές κεφαλαίων σε τέσσερις συνολικά συναντήσεις που έγιναν στο Λονδίνο σε διάστημα μερικών ωρών.

    Από το breakfast στο Savoy που διοργάνωσε η Bank of America ως τις κατ΄ιδίαν συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της Citi, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και να δώσει ένα στίγμα ενός επιθετικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θέλει να υλοποιήσει ως κυβέρνηση.

    Αυτή τη μεταρρυθμιστική ώθηση θεωρούν οι ξένοι επενδυτές ως έναν καταλύτη για την οικονομία και εκτιμούν ότι μπορεί να περάσει την χώρα σε επόμενη φάση.

    Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος με γνώση των αγορών μετρά πολύ θετικά αφού την τελευταία διετία, η διεθνής επενδυτική κοινότητα βλέπει την κυβέρνηση να παλινωδεί μεταξύ της προσπάθειας να φέρει επενδύσεις και κινήσεων που τελικώς τις απωθούν.

    Η «επενδυτική ημέρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στο Savoy στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν περίπου 40 υψηλόβαθμα στελέχη οίκων όπως Fidelity, Εlement, Αlgebris, Anchorage, Οbey, Brevan Howard, Glen Point.

    Ακολούθησε το μεσημέρι γεύμα στο Four Seasons το οποίο διοργάνωσε η Morgan Stanley με 15 μεγάλα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων οι Apollo, York Capital, Fortress, Blackrock, BC Partners, Castlelake ενώ έγινε στην συνέχεια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αμερικανούς επενδυτές: Pimco, Atlas Merchant Capital, Oak Hill Advisors, Varde Partners, Wellington Management.

    Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε επίσης υψηλόβαθμα στελέχη της Citi σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, όπως και το επιτελείο της Royal Bank of Scotland.

    Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια γραμμή επικοινωνίας η οποία θα είναι χρήσιμη στη Νέα Δημοκρατία και στην παρούσα φάση, και όταν γίνει κυβέρνηση, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

    Οι επενδυτές βλέπουν ότι κλείνει η αξιολόγηση και ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια θετικά νέα για χρέος και QE αλλά θεωρούν ότι η οικονομία παραμένει σε κρίσιμο μονοπάτι από το οποίο μόνο μεταρρυθμίσεις και κινήσεις δραστικές μπορούν να τη βγάλουν ενώ δεν έχουν εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα κινηθεί πιο αποτελεσματικά, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλήθος ενδιαφερομένων θα διεκδικήσει τον ΔΟΛ. Στα 20 εκατ. ευρώ εκτιμάται το τίμημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε κοντά σε μία συνολική συμφωνία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απόρρητη έκθεση του Φρούραρχου για την επίθεση του Κασιδιάρη στον Δένδια



    ΣΧΟΛΙΑ