• Top Stories

    Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ιστορία διδάσκει πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση, με δύο προϋποθέσεις»

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η Ελλάδα, με βάση όσα διδάσκει η Ιστορία της, μπορεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, δήλωσε από τη Νάουσα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη την Κυριακή 23 Απριλίου, στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

    Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 1.241 Ναουσαίων που σφαγιάστηκαν, όταν η πόλη της Νάουσας έπεσε το 1822.

    Θυμόμαστε, με αυτόν τον τρόπο, ένα κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο δεν είναι ευρύτερα γνωστό.

    Η Μακεδονία είχε την δική της ενεργό συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση. Μόνο που η ελευθερία άργησε 90 χρόνια να έρθει στα χώματα της Μακεδονίας.

    Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της μεγάλες προκλήσεις. Η Ιστορία, όμως, μας διδάσκει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, όταν συντρέχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Συλλογική αυτογνωσία και ενότητα του Έθνους.

    Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

    Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας συνέβη στις 13 Απριλίου του 1822, όταν ο βαλής της Θεσσαλονίκης, Εμπού Λουμπούτ, επικεφαλής 20.000 ανδρών επιτέθηκε στην πόλη της Νάουσας όπου είχαν καταφύγει Έλληνες επαναστάτες της περιοχής, μετά την κατάληψη από τους Οθωμανούς του μοναστηριού της Παναγίας Δοβρά, όπου τις προηγούμενες ημέρες εκείνου του έτους είχαν κηρύξει επανάσταση. Στις σφαγές και τις βαρβαρότητες που ακολούθησαν την κατάληψη της πόλης υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους γύρω στους 2.000 κατοίκους, μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Forbes»: «Η Ελλάδα έπρεπε να χρεοκοπήσει»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκουρλέτης: «Δύσκολη η συμφωνία ας μην κρυβόμαστε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ



    ΣΧΟΛΙΑ