• Πολιτική

    KfW: Ευκαιρία για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Ελλάδα


    Ευοίωνο το τοπίο για επενδύσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα διατύπωσε ο δρ Νόμπερτ Κλόπενμπουργκ (Norbert Kloppenburg), μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου της κορυφαίας αναπτυξιακής τράπεζας της Γερμανίας, ΚfW, κατόπιν ερωτήσεως που του έγινε απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ υπογράμμισε ότι οι βλέψεις της KfW για την ελληνική οικονομία έχουν θετικό πρόσημο.

    Με αφορμή την συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη για την υπογραφή νέας πιστωτικής γραμμής ύψους 100 εκατ. δολάρια, με την Παρευξείνια Τράπεζα και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρ Κλόπενμπουργκ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με στοιχεία, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από το προσδοκώμενο. “Περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το 2017, ενώ και ο αριθμός των γερμανικών επιχειρήσεων, που επενδύουν σε υποδομές στην Ελλάδα, είναι αυξημένος. Η περίοδος μοιάζει να είναι καλή για επενδύσεις στη χώρα”, όπως τόνισε.

    Ερωτηθείς για το συνολικό ύψος της παρουσίας της KfW στην Ελλάδα ο ίδιος την προσδιόρισε σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εξηγώντας ωστόσο ότι αυτή είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς χωρίς να ανατρέξει κάποιος στα στοιχεία, γιατί αναπτύσσεται σε πολλούς τομείς. “Δεν έχουμε μόνο μία πιστωτική γραμμή στην Ελλάδα. Έχουμε παρουσία στη ναυτιλία, την ενέργεια και συμμετοχές σε funds, καθώς και χρηματοδοτήσεις σε οδικά έργα” σημείωσε.

    Νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το θέμα πήγε στο εγχείρημα δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της KfW και ο δρ Κλόπενμπουργκ ανέφερε σχετικά: “Θυμάμαι πολύ καλά τις συζητήσεις για την ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας προ διετίας. Η ίδρυση ενός οικονομικού οργανισμού, ωστόσο, απαιτεί πάντα χρόνο και ψάξαμε λύσεις για να εφαρμόσουμε κάτι ταχύτερα. Στο τέλος καταλήξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο (αποτέλεσμα) αξιοποιώντας ήδη υφιστάμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για αυτό και δώσαμε πιστωτικές γραμμές σε υφιστάμενες τράπεζες κι ενθαρρύναμε τη γερμανική ProCredit Bank να ανοίξει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας και το μερίδιό μας σε αυτή, με αποτέλεσμα να είμαστε πλέον από τους βασικούς επενδυτές”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε τελικό στάδιο η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 12 Μαΐου για τις εισφορές Μαρτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προμότ Λαϊνόπουλος: Σε πλειστηριασμό ακίνητο στην Γλυφάδα



    ΣΧΟΛΙΑ